12 d’octubre del 2009

XIMO COMPANY, DE POTRIES A LLEIDA.

…“Potries és el millor poble del món, i qui puga tenir dubtes que hi vaja i s'estiga a la muntanya de l'ermita o parle amb la seua gent. Se n'adonarà de seguida. Som gent de pau, oberta, feinera, acollidora. Ara no hi tinc casa, però tinc un bancalet en el terme i potser algun dia puga edificar alguna cosa. A més, tinc família i bons amics.”…
Eixes són les primeres paraules que em va dir Ximo Company en la conversa per internet que tinguérem fa uns dies, molt semblants a la xerrada mantinguda amb motiu d’una conferència que va donar a Gandia mesos enrere. “Passaré demà per Potries a agafar unes borses de taronges…” Degut a la seua tasca investigadora i d’ensenyament continua i intensa, Ximo es veu poc per Potries,- encara que aprofita les oportunitats, com aquesta- per a mostrar la seua estima i record cap al seu poble. En la barra lateral del blog, "BIBLIOPOT" trobareu una poesia en el llibre "Campanades fi de segle, la Safor tercer mil.leni" que Company dedica al campanar de Potries.
Ximo Company i Climent, nascut a Potries, és catedràtic d’història de l’art modern a l’Universitat de Lleida. Porta més de 25 anys d’activitat investigadora. Ha desenvolupat importants responsabilitats: Museu de Belles Arts de València, Centre d’Investigació Medieval i Moderna de la Universitat Politècnica de València, Centre d’Art d’Època Moderna de la Universitat de Lleida. Sempre he pensat que Company aportarà algo més a Potries i Potries li correspondrà. De moment ací el tenim com Amic de Potries, estem en contacte amb el correu que teniu al marge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada