21 de febrer del 2010

POTRIES ÉS AIGUA.

El nostre poble està associat a la terra, la terrisseria, el seu mateix nom ho indica, “Poteries”. Des de fa poc, però, tenim un altre element que ens identifica: l’aigua.
…”durant molts anys investigant, documentant, planificant i desenvolupant aquesta idea, quan ningú pensava en l’arquitectura de l’aigua com a recurs patrimonial…Hem triat treballar de veres per Potries, amb compromís, ens creiem el seu potencial patrimonial...No és gens fàcil, tots els dies treballem amb moltes dificultats, fa anys que intentem construir amb dedicació i humilitat una proposta seria, ben fonamentada i de futur…”
Són paraules d’ALBERT VAZQUEZ responsable de Patrimoni a l’Ajuntament de Potries i autor de la Ruta de l’Aigua,(foto: parlant en la Casa Clara en 1997), que s’acaba d’innagurar el passat 30 de gener. Albert escriu al fullet informatiu de la ruta:
“La Ruta de l’Aigua a Potries és un itinerari cultural i turístic promogut per l’Ajuntament amb la col.laboració de diverses institucions, que aprofita els enormes avantatges del medi rural i aposta per un desenvolupament sostenible.”
La Ruta està perfectament senyalitzada des del mateix edifici de l’ajuntament, on comença i passant per sèquies, llavadors, l’assud, partidors d’aigua, el mateix riu Serpis, el Moli Canyar, etc. Durant el recorregut, a banda de les senyals trobaren mobiliari per a fer més agradable la ruta. Albert Vàzquez, historiador i tècnic de Patrimoni de l’Ajuntament continua dient al full de la ruta:
“la ruta de l’aigua proposa un recorregut a través d’un patrimoni cultural desconegut, com són les infraextructures històriques del regadiu, amb segles d’antiguitat i encara en funcionament…”
Potries és ruta de l’aigua visita obligada. Pots contactar i informar-te a : patrimoni@potries.org i cridant al 96 280 05 88. Al nostre blog teniu la pàgina de l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada