30 de desembre del 2010

UN POBLE TERRISSER.

PRESENTADA LA GUIA.
Aquest dimecres 29 de desembre, s'ha conegut públicament el llibre-guia sobre el Potries terrisser. L'Ajuntament, presidit per Juanfer Monzó, avança un poc més en la conssolidació dels tres pilars bàsics del patrimoni local (aigua, porrat de S. Blai i terrisseria)
Damià Oliver, que ha coordinat el treball, va dir que les actuacions en aspectes patrimonials com la ruta de l'aigua o la terrisseria, no són simplement per a fer "guapet" sinó que es tracta d'una estratègia de futur buscant l'atracció turística com a factor econòmic en una societat on el turisme sembla ser l'unic sector que es recupera de la crisi. Oliver, va posar d'ejemples un vídeo de publicitat de la guia Repsol, anunciat a la TV., i el cas d'un poblet miner del País Vasc, que ha desenvolupat un centre de visites de més de 20.000 persones a l'any. Afegint que en aquestos casos i també a Potries, la il.lusió col·lectiva de tots els veïns és fonamental

L'historiador i tècnic de patrimoni Albert Vàzquez (la punta de l'iceberg de tot això) va entrar en detalls sobre la guia, tècnics, humans i de contingut. No faltaren les referències a Simeó Peiró i Gisbert Santonja, "descobridors" del passat de Potries. En aquest present i futur, es clau i així s'esposa, la compra de la casa del darrer terrisser -prompte el Museu, per l'Alcalde en 1985, José Aznar.
Nosaltres ens sumem a eixa il.lusió i des d'ací proposem obrir relacions amb un poble del sud de França, amb un nom i perfil semblant :Sant Q. La Poterie. (teniu l'enllaç a la barra lateral)
També convocar un premi de ceràmica. Podeu veure la guia a la web de l'Ajuntament (barra lateral) o clica ací: http://www.potries.org/guia_potries/verguia.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada