6 de maig del 2013

ELS NOMS DEL POBLE.


En 2005, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua,  va publicar un treball en forma de fullet amb el títol de “Toponimia dels pobles valencians: Potries, la Safor”.


 
 
 

Uns anys enrere va estar a Potries l’historiador Josep-Ramon Millet Pons, de la Font d’en Carròs i coautor del fullet, que va anar recollint tots els noms del terme, fent entrevistes i reunions amb  col.lectius i veïns del poble, passejant les partides i llocs dels voltants. El recull de la toponímia del mapa de Potries, fou presentat per Millet a la Casa Abadia en 2001.
La importància d’aquest treball està en posar “negre sobre blanc” eixos noms populars que els potriers utilitzem per designar llocs del poble i que fins aleshores molts d’ells no estaven identificats en documents i amb un estudi oficial.
Així podem trobar noms de cases com la caseta de Daniel, partides com el racó de Seguí camins : del Pla d’Almassita etc, etc. Noms que de segur molta gent, especiament jove, no coneix i no sabria situar.
Cal difondre aquest fullet, i cal un manteniment de les senyals indicatives per a conservar eixa toponímia, formada al llarg de segles pels habitants del poble, amb un caràcter rural, agrícola, popular que desgraciadament va perdense amb la desaparició de l’agricultura i la vida al camp.




















 
 
Ací teniu els quadres de noms. 
A la barra lateral podeu enllaçar amb el fullet i si voleu, us podem enviar el PDF (amicsdepotries@hotmail.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada