25 d’abril del 2015

POTRIES 2015. ELECCIONS!

Seran les segones eleccions municipals que seguim al blog del grup Amics de Potries de l'a.c.Casa Clara.(Podeu consultar els articles de 2011, resultats...)
 Potrieres i potriers en un acte cívic, que no s'ha repetit tantes vegades consecutives en la historia del poble (ni Espanya, clar!).  Des de 1979, cada quatre anys es produeix aquest procés, fruit de les conquestes democràtiques expressades en la Constitució de 1978. Hi ha moltissima gent encara, que ha suportat Alcaldes nomenats a dit pel Governador Civil, atenent la seua lleialtat a la dictadura de Franco.
S'han fet nou eleccions locals, nou mandats, tres Alcaldes: José Aznar (PCE, PTE,PSOE, 1979-2003), Damià Oliver (BLOC, 2003-07) i JuanFer Monzó (Bloc-Compromís, 2007-15)
En més de 35 anys, quantes coses han canviat, s'han fet, s'han viscut en llibertat... La democràcia ens ha portat el progrés del poble, el dret de participar, la il.lusió i la festa..recuperar costums, patrimoni.... tindre orgull de ser de Potries. Que ho pregunten als més majors!
Diumenge 24 de maig, les desenes eleccions municipals de l'era democràtica. Que continue la festa de la democràcia i el poder del poble. (encara que siga votant cada quatre anys). Anim a tothom! Com deia "Nevera", "si és pel be del poble...", encara que "les faves estan contades" que va dir Esteve.

LES LLISTES 2015: SOCIALISTES, COMPROMIS I PP.


Tres llistes, ha caigut Esquerra Unida, i no s'han presentat altres possibes de formacions "emergents".

El Bloc-Compromís, ha reaccionat amb "valentia" davant la renuncia de l'actual Alcalde Juan Fer  Monzó, triant Assumpta Domínguez, una candidata que reforça les possibilitats i il.lusions. Una llista de Compromís, renovada i arrelada als sectors més actius i joves del poble, que motiva una intensa llavor pre-electoral, sobre tot a les xarxes socials. (Podeu trobar més informació de Compromís per Potries al nostre Face i al al propi de CxP.)

Els socialistes de Potries tambè han renovat el seu cap de llista, la candidata serà Vanesa Millet, actual regidora del PSOE, pot ser siga el "canvi". Tindrà que superar la poca diferència del 2011 entre Compromís i el PSOE, una trentena de vots. Estem davant un "mano a mano"'? Un "duel".
"duel" entre dos candidates:
 Assumpta i Vanessa. 

El P.P. no troba cap de llista al poble, del poble i torna a repetir Oscar Gamazo, un "funcionari" del partit.
Com dèiem al principi, Emili Gironés "tira la tovalla" i Esquerra Unida, un "històric" a les eleccions de Potries des de 1987, no presenta llista.

Aquestes són les llistes i les candidates a Alcaldessa de Potries (descartem ja al PP). Farem més reportatges i dia a dia més coses al nostre Face.

1 comentari: