19 d’abril del 2019

1979-ABRIL-2019

"En el salón de sesiones de la Casa Consistorial de Potries, a diecinueve de abril de mil novecientos setenta y nueve, siendo las diecinueve horas, se reunieron los señores que al margen se expresan, que han resultado elegidos concejales en las pasadas elecciones municipales del dia tres del corriente mes de abril..."
Així comença l'acta de constitució del primer Ajuntament democràtic, ara fa 40 anys, hui 19 d'abril de 2019. Dissabte passat el col.lectiu Casa Clara, va celebrar un esmorzar tertul.lia amb Pepe Aznar, quí fou el.legit Alcalde en eixa sessió. Ell ens va aportar una còpia de l'acta històrica. 

"Concejales electos asistentes             
José Aznar Sampayo
Martin Antonio Escrivá Peiró
Teodoro Bataller Fuster
Vicente Garcia Sanchis
José Escrvá Ribes
Emilio Vicente Gironés Navarro
José Estruch Frasquet
Fernando Peiró Fuster
Jeremias Peiró Morales."

Eixes nou persones, algunes ja han faltat, foren els elegits pel poble, el dimarts 3 d'abril de 1979, formant part de les tres llistes presentades: PCPV-PCE, UCD, i Grupo Independiente. Primerament es va constituir la taula d'edat (Vicente Garcia, el de més edat i Emilio Gironés el més jove.)

Cal dir que V.Garcia, "el tio Sanchis",  era fill del que fou concejal de Potries en la República Vicent Garcia Grimalt, que va morir al camp nazi de Gussen. Seguint la nissaga, Mati Garcia, fou regidora també en aquest període democràtic que rememorem, quin homenatge!

Constituït el nou Ajuntament, tocava votar l'Alcalde, el primer democràtic des de temps de la II República.

"Terminada la elección, se procedió a verificar el escrutinio que dio el siguiente resultado:
Don José Aznar Sampayo, cuatro votos
Don Martín A.Escrivá Peiró, tres votos
Don Teodoro Bataller Fuster, dos votos.
Acto seguido, teniendo en cuenta el resultado del escrutinio, queda proclamado Alcalde-Presidente de este Ayuntamiento Don José Aznar Sampayo, por ser el primero de la lista que ha obtenido más votos en este municipio."
Li va faltar escriure "al no obtener mayoria absoluta de votos de los concejales electos". L'acta fou redactada i manuscrita pel secretari de l'Ajuntament Sr.Tro.
 Que més? L'ambient de canvi del moment...Ah! i ara, el mes que ve Maig 26, eleccions municipals, 40 anys després de les primeres, 40 anys front als 40 anteriors de dictadura, on el poble, cada persona decideix.
I recordar i valorar totes i tots els que han passat aquestos anys per l'Ajuntament, i els Alcaldes Aznar, Damià,Juanfer i Assumpta.

Farem més Memòria de la nostra Democràcia, esperem fotos i documents dels que segurament han estat els millors anys de la vida del nostre poble.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada