18 de gener del 2020

AZNAR, 40 ANYS DESPRÉS.

L'any 2019, l'a.c. Casa Clara va  recordar les primeres eleccions locals de 1979,  Ho férem amb  esmorzars i xerrades amb Pep Aznar,- el primer Alcalde de la democràcia-, Oscar Gamazo regidor i l'Alcaldessa actual Assumpta Dominguez.
El passat 15 de juny, es va constituir l'actual corporació. Hi assistirem, després d'esmorzar amb  Oscar Gamazo. La curiositat d'eixe dia era Pep Aznar, primer  Alcalde en 1979 i ara novament edil de Pories. Eixes foren les seues paraules que fan referència a les 4 dècades democràtiques al poble:


"Fa quaranta anys, en una sessió com la present, vaig ser proclamat Alcalde de Potries. Em presentava encapçalant la candidatura del Partit Comunista d'Espanya PCE (PCPV).
La situació era molt especial, donat que Espanya estava eixint d'una llarga dictadura. Potries era un poble parat, parat en el temps. Això també passava a tot arreu d'Espanya. Hi havia molt per fer i ho varem fer, fins on va poder ser. Quaranta anys després, Potries és molt diferent.
Ha de se una ocasió com la d'avui, motiu per a honorar la memòria d'aquells membres de passades corporacions, alguns dels quals ja no estan amb nosaltres, que amb les seues fermes decisions, van anar conjurant les enormes dificultats a les que ens enfrontàvem.
Potries era com un pollet que havia d'eixir del ou, trencant la corfa. Trencant la corfa de l'inmolilisme que l'ofegava i amb l'esforç de tots, ho aconseguirem.
El poble d'ara, és molt diferent al de aleshores. La cooperació tècnica i econòmica de les diferents administracions ha estat fonamental.. A més a més, ha contribuït la tasca que han dut a terme les posteriors corporacions. Tampoc hem d'oblidar la dedicació d'aquelles persones que han estat tots aquestos anys prestant els seues serveis al poble. Així com la dedicació i entusiasme de molta gent.
Però, no pensem que està ja tot fet. A Potries, com a Espanya, queda molt per fer.
A aquesta tasca ens empenyem els socialistes de Potries i encoratgem a la resta de companys del Consistori.
Ànim i que tinguem sort!"

Molt apropiat a les circumstàncies de l'any dels 40. Anim Aznar, Assumpta, Oscar. Amb eixe esperit, el poble anirà avant.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada